Avaliku kasutusega BMX rattakrossi rada Uuesalus

Projekti eesmärgiks on mitmekesistada koduvalla vaba aja veetmise võimalusi läbi avaliku kasutusega BMX jalgrattakrossi raja valmimise

Projekti tulemusena valmis Rae vallas Uuesalu külasse avaliku kasutusega BMX rattakrossi välirada, millel on rahvusvaheliselt tunnustatud stardivärav ning asfalteeritud kurvid. Eesmärk on panustada Rae valla elukeskkonna arengusse ning pakkuda kohalikele inimestele uuenduslikku vaba aja veetmise võimalust.

Avaliku kasutusega rada loob piirkonna lastele ja noortele kvaliteetse võimaluse tegutseda aktiivselt värskes õhus, vähendades samal ajal vajadust liikuda kodupiirkonnast väljapoole. Valminud rajal saab sõita niisama vaba aja veetmise eesmärgil, teha trenni ning pidada võistlusi. Valminud rada on ainus omasugune Eestis, samuti ainus rada Põhja-Eesti piirkonnas.

Projektiga asfalteeriti ära jalgrattakrsossi raja kolm kurvi ning paigaldati rahvusvaheliselt tunnustatud BMX-krossi stardivärav.

MTÜ BMX Tallinna projekt “Avaliku kasutusega rattakrossirada Uuesalus” on saanud teoks ÜPP SK 2023-2027 sekkumise “LEADER – kogukonna juhitud kohalik areng” raames. Projekti on osaliselt rahastatud ka kohaliku omaalgatuse programmist.